by acls us

Vijesti

Print

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH i direktor BBI banke potpisali memorandum o saradnji

Written by admin. Posted in Zadnje

Memorandumom se regulira saradnja u procesima EU integracija i jačanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Cilj zajedničke saradnje Evropskog pokreta u BiH i BBI banke je usklađivanje napora i aktivnosti na promociji i podršci razvoja modernog i naprednog društva, postizanja bolje poslovne klime i uređenijeg poslovnog okruženja za razvijanje kako privatnog, tako i društvenog poslovanja i poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

"Evropski pokret u BiH nekoliko godina sarađuje sa BBI bankom na organizaciji Sarajevo Business Foruma i uključivanja lokalnih zajednica u ovaj projekat, a danas je ova saradnja na neki način i ozvaničena potpisivanjem Memoranduma. Uključivanje uspješnih privrednika u rad Evropskog pokreta želimo zajedničkim snagama raditi na tome da lokalne zajednice što prije uspostave evropske standarde u otvaranju i poslovanju firmi", izjavio je Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

Direktor BBI banke Amer Bukvić istako je da saradnja sa Evropskim pokretom traje već nekoliko godina i ima za cilj da pomogne u kreiranja dobrog poslovnog ambijenta.

"BBI banka također, putem Sarajevo Business Foruma, kojeg organiziramo u okviru naše društvene odgovornosti, svake godine uspostavlja široku poslovnu platforumu za umrežavanje poslovnih ljudi iz cijelog svijeta. Ova sinergija sa Evropskim pokretom na kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i uključivanja i lokalnih zajednica i njihovih projekata dobar je put ka pozicioniranju BiH na putu ka Evropskoj uniji", izjavio je Bukvić.
 
IZVOR: www.klix.ba

Podijelite ovu vijest: