by acls us

Vijesti

Print

DOBIJANJE KANDIDACIJSKOG STATUSA OD VITALNOG ZNAČAJA ZA BIH

Written by admin. Posted in Zadnje

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr.Dragan Čović u Sarajevu je primio izaslanstvo Europskog pokreta

(www.danevropebih.com), koju su činili predsjednik Predrag Praštalo, dopredsjednica Višnja Lončar, generalni tajnik Haris Plakalo i član rukovodstva organizacije Dinko Mujkić. Praštalo je sa suradnicima informirao dr.Čovića o aktivnostima i aktualnim projektima, kao što su Forum za poslovno lobiranje, te posebno obilježavanje Dana i mjeseca Europe u BiH 2017,koji će ove godine Europski pokret apsolutno prilagoditi društveno-političkim aktivnostima, kao potporu civilnog društva u procesu dobivanja kandidacijskog statusa za članstvo BiH u EU.  

Dr.Čović je istaknuo značaj angažmana organizacija civilnog društva u razvoju društva u cjelini,a posebice u procesu EU integracija. Također je izrazio uvjerenje da će BiH do kraja ove godine dobiti kandidacijski status i dodao da će se zalagati za ispunjenje ovog cilja,koji je od ogromnog značaja za cijelo društvo.

Predstavnici Europskog pokreta su tijekom razgovora informirali člana Predsjedništva BiH i njegove suradnike o nedavnom susretu sa predsjedateljem Vijeća ministara dr.Denisom Zvizdićem,koji zajedno s dr. Čovićem i g. Igorom Crnadkom, trenutno najviše i najkonkretnije pokazuju i ulažu napora, pa sukladno tome predstavljaju liderski tim naše zemlje za ubrzanje procesa EU integracija u BiH.

PRESS SLUŽBA EUROPSKOG POKRETA

Podijelite ovu vijest: