by acls us

Vijesti

Print

ĆOSIĆ I PRAŠTALO U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU RAZGOVARALI O PROCESU EU INTEGRACIJA

Written by admin. Posted in Zadnje

Delegacija Evropskog pokreta,koju je predvodio predsjednik organizacije Predrag Praštalo, danas je posjetila Istočno Novo Sarajevo,kojom prilikom su razgovarali sa načelnikom opštine Ljubišom Ćosićem.

 

Praštalo je Ćosiću čestitao na re-izboru na poziciji načelnika,ali i za imenovanje na funkciju predsjednika Saveza gradova i opština RS, pri čemu je istakao značaj lokalnih zajednica u procesu izgradnje društvenih procesa,a posebno u procesu EU integracija znajući kakva je njihova uloga u samoj Evropskoj uniji.

Ćosić je pohvalio ulogu organizacija civilnog društva,istakavši da je sa radom i značajem postojanja Evropskog pokreta dobro upoznat još iz vremena kada je obavljao ulogu stručnog savjetnika u kabinetu tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

Praštalo je svog sagovornika informirao o nedavnim odvojenim susretima sa članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH dr.Denisom Zvizdićem,kojom prilikom su predstavnici Evropskog pokreta najviše predstavnike Izvršne vlasti u BiH informirali da će sve svoje ovogodišnje aktivnosti prilagoditi i usmjeriti u pravcu podrške ubrzanja procesa EU integracija,sa težištem na dobivanje kandidatskog statusa društva za članstvo u EU do kraja ove ili početka naredne godine.

Ćosić i Praštalo su dogovorili nastavak i revitalizaciju postojećeg Memoranduma o evropskom partnerstvu,kojeg je do sada, uključujući Istočno Novo Sarajevo, Evropski pokret potpisao sa 48 lokalnih zajednica u BiH.

 

EPuBiH

Podijelite ovu vijest: