by acls us

Vijesti

Print

Radni susret predstavnika EPuBiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića

Written by admin. Posted in Zadnje

Danas, četvrtak 01.06.2017. godine, predstavnici Evropskog pokreta u BiH će u Sarajevu u 11 sati imati radni susret sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

 

U delegaciji Evropskog pokreta za razgovor sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH su Predrag Praštalo ( predsjednik ), Višnja Lončar ( dopredsjednica ) i Haris Plakalo ( generalni sekretar ). Vijeće ministara na čelu sa Denisom Zvizdićem, uz Dragana Čovića i članove Predsjedništva BiH, su motorna snaga procesa ubrzanja i povratka BiH na “evropske tračnice”, pa će stoga sutra sa Zvizdićem, a par dana kasnije i sa Čovićem, glavna tema razgovora biti upravo nastavak i dalje ubrzanje započetih procesa sa ciljem dobivanja kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Sve države, koje su prošle tranzicijske procese i postale članice EU, uključujući i zemlje regiona, koje imaju kandidatski status ( Srbija, Crna Gora, Makedonija ) su surađivale i pružale institucionalnu podršku Evropskim pokretima svojih država. Koliki je značaj i uloga Evropskih pokreta svake države, a naša krovna organizacija bila je jedan od idejnih tvoraca i predlagača stvaranja današnje EU, najbolje pokazuje primjer, gdje je nekadašnja potpredsjednica Evropskog pokreta Srbije trenutno šefica pregovaračkog tima te zemlje sa EU.

PRESS SLUŽBA EPUBIH

Podijelite ovu vijest: