by acls us

Vijesti

Print

Čestitka Evropskog pokreta povodom Dana grada Zagreba

Written by admin. Posted in Zadnje

Čestitka Evropskog pokreta povodom Dana grada Zagreba

 

GRAD ZAGREB GRADSKA UPRAVA – URED GRADONAČELNIKA Trg Stjepana Radića ,

10000 Zagreb - RH

Građankama i građanima grada Zagreba

Duboko uvažene građanke i građani grada Zagreba,
cijenjeni predstavnici Gradske uprave,
poštovani gradonačelniče gospodine Milane Bandiću,

u ime građanki i građana Bosne i Hercegovine,predstavnika pedeset lokalnih zajednica iz svih dijelova naše zemlje i regiona,u ime partnera i prijatelja Europskog pokreta,kao i u ime naše regionalno aktivne i priznate organizacije, imamo veliku čast i zadovoljstvo da Vam čestitamo 31.05. - Dan grada Zagreba.

U zadnje gotovo dvije decenije, od kada ste Vi preuzeli odgovoran posao gradonačelnika, koja je de facto, nakon predsjedničke i premijerske, treća najvažnija javna funkcija u Republici Hrvatskoj, grad Zagreb je od regionalne prerastao u jednu od najljepših i jednako važnih metropola multi-konfesijsko- kulturalnog i kosmopolitskog obilježja današnje moderne Europe.

Upravo ovih dana smo imali razgovore sa gradonačelnicima tri najveća grada u BiH (Sarajevo, Banja Luka i Mostar),koji dijele naš stav,jednako kao i svi značajniji gradonačelnici gradova regiona, da je ovakav moderan, funkcionalan i prelijepi Zagreb prijeko potreban kao pozitivan i motivirajući primjer razvitka i napretka, ne samo Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini, nego cijelom regionu,ali i Europi kao kontinentu i samoj EU,kao društveno-političkom subjektivitetu.

Da ovo nije samo puka hvala, „lokalna,regionalna ili europska priča“ o uspješnosti građanki i građana Zagreba i njihovog gradonačelnika Milana Bandića u protekom periodu, najbolje oslikava i dokazuje internacionalno priznanje najprestižnijeg svjetskog turističkog vodiča, Lonely Planet, koji je Zagreb ovih dana proglasio najpoželjnijom turističkom destinacijom 2017.godine.

Nakon što je 2015.godine Zagreb proglašen za najbolju turističko-prazničnu destinaciju Evrope,a 2016.godine najljepšim gradom sličnim povodom (ispred Pariza,Beča,Praga ili Berlina), ovo je nastavak kontinuiteta svjetskih priznanja Zagrepčankama i Zagrepčanima, gradskoj upravi i gradonačelniku,koji su odavno prerasli lokalne i hrvatske interese i s pravom su postali internacionalni brend, odnosno tim koji garantira nastavak uspješnosti i razvoja.

„Tim,koji pobijeđuje se ne mijenja,mudri nastavljaju dokazanim putem uspjeha, naivni eksperimentiraju“ – nošeni ovim dokazanim pravilom radujemo se nastavku kontinuiteta uspješnog razvoja grada Zagreba,kako u lokalnim,jednako tako i u regionalnim i internacionalnim relacijama.

Evropski pokret u BiH
www.danevropebih.com

Više informacija o internacionalnim uspjesima i priznanjima grada Zagreba...

http://www.jutarnji.hr/…/zagreb-opet-najbolji-u-eu…/5385415/

https://www.klix.ba/…/najpozeljnije-evropske-dest…/170525012

http://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php

Podijelite ovu vijest: