by acls us

Vijesti

Print

DELEGACIJA EVROPSKOG POKRETA U RADNOJ POSJETI BANJA LUCI

Written by admin. Posted in Zadnje

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas s predsjednikom Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predragom Praštalom

 

, koji je istakao da Evropski pokret pridaje veliki značaj saradnji lokalnih zajednica u regionu.

U otvorenom razgovoru, istaknuta je obostrana želja za nastavkom dosadašnje saradnje između Grada Banja Luka i Evropskog pokreta u BiH.

Kada su u pitanju evropski poslovi, Radojičić je naglasio da je trenutni prioritet Banje Luke kandidatura za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, saopćeno je iz Gradske uprave.

Informisao je predstavnike Evropskog pokreta da je Banja Luka učinila prve i važne korake kada je u pitanju kandidatura, a to su odluka Skupštine grada koja je bila jednoglasna i formiranje tima koji će pripremiti kandidaturu.

Također, Radojičić je izrazio spremnost da Banja Luka učestvuje i u obilježavanju Dana Evrope.

Predrag Praštalo je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao da je Evropskom pokretu izuzetno važna saradnja s našim gradom.

Praštalo je Radojičiću prenio pozdrave drugih lokalnih lidera iz regiona sa kojima se nedavno sastao i poručio da su Banja Luka i gradonačelnik Radojičić na dobrom putu da postanu regionalni lideri.

 

BANJA LUKA, 29. maja (FENA)

Podijelite ovu vijest: