by acls us

Vijesti

Print

3. augusta u Cazinu brojni ambasadori i svečana akademija

Written by admin. Posted in Zadnje

U Cazinu je danas održana press konferencija Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini na kojoj je objavljeno da je Grad Cazin domaćin svečane akademije koja će se održati 3. augusta ove godine.

Kako je istaknuo Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH, biće to prva u nizu manifestacija s kojom Evropski pokret obilježava Dane Evrope, ali zbog niza specifičnosti, posebno značajna. Naime, ovogodišnji Dan Evrope biće obilježen s nekoliko akademija i nizom prigodnih manifestacija širom Bosne i Hercegovine.

Prva svečana akademija održava se u gradu Cazinu koji, po svim parametrima, zaslužuje da bude domaćin jedne ovakve svečanosti, a time i primjer uređenosti, dobrog upravljanja i sredina koja postiže evropske standarde u svome razvoju, istaknuo je Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

On je dodao da će, uz akademiju, u Cazinu istoga dana biti održan i Poslovni forum na kojem će eminentna imena održati niz panel diskusija o aktuelnim temama koje se odnose na razvoj Bosne i Hercegovine. Između ostalih, to su: Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u našoj zemlji, ministrica Semiha Borovac, Ivan del Vechio, ambasador Hrvatske, Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke i Sarajevo biznis foruma te brojni drugi.

- Kako mi 6. augusta obilježavamo i Dan Grada Cazina, ova svečana akademija i Poslovni forum ujedno će biti i značajan dio ovogodišnjih manifestacija tim povodom. Posebna nam je čast što ćemo tih dana u Cazinu, uz predstavnike Evropskog pokreta, ugostiti ambasadore Austrije, Slovačke, Češke i Hrvatske te sve laureate kojima će Evropski pokret uručiti posebna priznanja. Smatramo to jedinstvenom promocijom Cazina, ali i cijelog Unsko-sanskog kantona i drago nam je istaknuti i ovog puta da smo otvoreni grad i sredina u kojoj se dešavaju pozitivni i vrijedni iskoraci, naglasio je gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević.

Uz najave događaja vezanih za 3. august, na press konferenciji je upriličeno i potpisivanje Memoranduma o evropskom partnerstvu u okviru Foruma za poslovno lobiranje između Evropskog pokreta i Centra za obrazovanje odraslih „E.R.M“ iz Cazina koji su potpisali predsjednik EP BiH Predrag Praštalo i direktor Centra, Edvin Mešanović.

 

IZVOR: Cazin.NET

Podijelite ovu vijest: