by acls us

Vijesti

Print

Svečana manifestacija povodom Dana Evrope- Cazin 2017

Written by admin. Posted in Zadnje

 

Evropski pokret u BiH održao je u Cazinu centralnu manifestaciju za Unsko- sanski kanton u okviru obilježavanja Dana i mjeseci Evrope za 2017.godinu.

Među dobitnicima priznanja za 2017.godinu su i laureati iz našeg kantona. Kompaniji Care Fusion iz Cazina uručeno je priznanje „Društvena odgovornost- promocija poslovnog okruženja USK- BiH“.

Za višegodišnji doprinos razvoju kulture i očuvanju kontinuiteta kolonije skulptora Ostrožac priznanje „Društvena odgovornost, kulturna promocija USK- BiH“ je uručeno Ismetu Kasumoviću iz Cazina, dok je priznanje „Društvena odgovornost- internacionalna promocija Cazina i USK“ uručeno Suadu Rošiću, za brojne uspješne projekte i aplikacije s kojima je Općina Cazin izgradila povjerenje kod međunarodnih organizacija. Istoimeno priznanje u Cazinu su danas preuzele i članice Udruženja „Žena“ iz Kulen Vakufa, a RTV USK uručeno je priznanje za Najbolju TV emisiju- Biznis magazin. „Otvorena lokalna zajednica- partner EU integracija“, priznanja su koja su uručena općinama Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac, a Nacionalni park Una proglašen je najboljim turističko- poslovnim projektom u BiH.

Nakon što je Evropski pokret prije nekoliko godina Cazinu dodijelio priznanje „Evropski otvoreni grad“, danas je Gradu Cazinu uručeno priznanje „Strateški partner EU integracija u BiH“. Gradonačelnik Nemrin Ogrešević svrstao se među gradonačelnike Ljubljane, Zagreba i Beograda kojima je Evropski pokret ranijih godina dodijelio priznanje „Evropski gradonačelnik regiona“.

Priznanje „Evropski partner i prijatelj procesa EU integracija BiH“ dodijeljeno je austrijskom ambasadoru Martnu Pammeru, a „Orden naroda, građana i građanki BiH za posebne zasluge na polju razvijanja prijateljskih i partnerskih odnosa“ uručen je hrvatskom ambasadoru Ivanu delVechio i sklovačkom ambasadoru Janu Pšenici koji završavaju svoj mandat u našoj zemlji.

U grupi mladih dolazećih lidera, Evropski pokret je priznanja dodijelio Naseru Rujancu, najmlađem predsjedavajućem Općinskog vijeća iz Donjeg Vakufa, Ivonu Jerkoviću, potpredsjedniku Mladeži HDZ BiH i Lavu Pajkiću, filmskom producentu iz Beograda.

U kulturno- umjetničkom dijelu programa na svečanoj su akademiji nastupile članice Kamernog teatra Belcanto iz Banja Luke, Jasna Dolić i mališani iz cazinskog Plesnog kluba Enigma.

EPuBiH

Podijelite ovu vijest: