by acls us

Vijesti

Print

Praštalo tokom susreta sa Philippe Kupfer: Austrija jedan od najiskrenijih i najvažnijih partnera BiH

Written by admin. Posted in Zadnje

Trgovinski savjetnik Advantage Austria (Trgovinski odjel Ambasade Austrije u BiH) Philippe Kupfer i predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo su u Sarajevu održali prvi radni sastanak od kako je Kupfer preuzeo ovu funkciju.

 

Praštalo je tokom susreta predstavio rad i aktivnosti Evropskog pokreta, te istakao da je Austrija jedan od najiskrenijih i najvažnijih partnera BiH.

Posebno je istakao značaj pokretanja „Foruma za poslovno lobiranje“,koji djeluje pri Evropskom pokretu i koji okuplja istaknute poslovne partnere poput Privredne/ gospodarske komore FBiH, Raiffesen Bank,BBI banka,Meggle, UNIS Institut, ERM,Univerzitet Travnik, Bimal i dr.

Praštalo je upoznao svog domaćina da je „Forum za poslovno lobiranje“ uz podršku Grada Cazin i Evropskog pokreta nedavno održao svoj prvi „Poslovni forum /Sve-društveni dijalog BiH“ u kojem su učešće uzeli predstavnici Vanjsko-trgovinske komore, Privredne komore FBiH, BBI banke, DEI, diplomatskog kora u BiH,Vijeća ministara BiH,lokalnih zajednica, civilnog društva BiH i regiona,medija i dr.,dok je u pripremi nastavak sličnih aktivnosti.

Kupfer je pohvalio društveni angažman Evropskog pokreta i istakao značaj angažmana civilnog i privrednog sektora u izgradnji svih društvenih procesa.

Istakao je spremnost Trgovinskog odjela da se suradnja sa Evropskim pokretom nastavi i u narednom periodu,pa je shodno tome pozvao Praštala i predstavnike EP-a da uzmu učešće u poslovnoj konferenciji,uz B2B susrete predstavnika bh i austrijskih kompanija, koja će krajem mjeseca biti održana u Sarajevu.

 

 

PRESS SLUŽBA www.danevropebih.com

Podijelite ovu vijest: