by acls us

Vijesti

Print

Delegacija Evropskog pokreta u BiH u službenoj posjeti USK

Written by admin. Posted in Zadnje

Delegacija Evropskog pokreta u BiH u sastavu Predrag Praštalo- predsjednik, Redžo Seferović i Mujo Parić- članovi rukovodstva organizacije, boravila je u službenoj posjeti USK.

 

Tom prilikom, posjetili su Grad Cazin i općinu Bosanski Petrovac gdje su razgovarali sa gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem i njegovim saradnicima, kao i sa načelnikom Zlatkom Hujićem. Tema razgovora odnosila se, uglavnom, na pitanja iz oblasti EU integracija i značaja učešća lokalnih zajednica u tom i ostalim društvenim procesima.

 

 

Predstavnici EpuBiH zahvalili su se gradonačelniku Ogreševiću i načelniku Hujiću na višegodišnjoj uspješnoj saradnji i partnerstvu. Gradonačelnik Ogrešević i načelnik Hujić, u odvojenim susretima sa predstavnicima Evropskog pokreta u BiH, istakli su značaj saradnje sa Evropskim pokretom za njihove lokalne zajednice, te izjavili neophodnost nastavka zajedničkih aktivnosti u narednom periodu, uzimajući u obzir istorijski trenutak pred nama u kojem se odlučuje o evropskoj budućnosti BiH.

 

Tokom boravka u Bosanskom Petrovcu, predstavnici EpuBiH obišli su kulturno- istorijske spomenike iz II Svjetskog rata, koji se nalaze u dvorištu zgrade općine.

 

 

 

 

PRESS SLUŽBA www.danevropebih.com

Podijelite ovu vijest: