by acls us

Vijesti

Print

EVROPSKI POKRET ČESTITAO DAN OPŠTINE DERVENTA

Written by admin. Posted in Zadnje

 

Delegacija Evropskog pokreta u BiH,koju je predvodio predsjednik Predrag Praštalo, uzela je učešće u manifestaciji obilježavanja Dana opštine Derventa.

 Tim povodom Evropski pokret i predsjednik Praštalo su građankama i građanima Dervente ,predsjedniku SO Marijanu Kljajiću i načelniku Miloradu Simiću, te gradskoj upravi i poslovnom sektoru uputili čestitku za Dan opštine,koju u cijelosti dole prenosimo. 

Koristimo priliku da odamo posebno priznanje i istaknemo da opština Derventa,na čelu sa predsjednikom Skupštine Marijanom Kljajićem i načelnikom Miloradom Simićem, ima jednu od najfunkcionalnijih i brojčano najmanjih gradskih uprava u BiH i regionu,ali i pored toga učestvuje sa ukupnim izvozom u RS sa preko 11%.

Uz sve to, Derventa je jedna je od najmanje zaduženih lokalnih zajednica u BiH,koja je sa pravom jedan od šampiona u privlačenju stranih investicija i otvaranja radnih mjesta u Bosni i Hercegovini,zahvaljujući umijeću da privuče 14 austrijskih, 11 talijanskih / slovenačkih i niz drugih kompanija,koje su između ostalih značajni partneri i proizvode za Adidas, BMW, WEBO i dr. svjetski poznate kompanije.

 

Čestitka Evropskog pokreta – u prilogu fotografija predsjednik SO Derventa Marijan Kljajić i Predrag Praštalo u društvu sa pripadnicima oružanih snaga Čilea stacioniranih u BiH

 

„U ime Evropskog pokreta u BiH i u svoje lično ime, imam veliku čast i zadovoljstvo da Vam čestitam Dan Opštine Derventa.

Derventa je najbolji primjer u Republici Srpskoj i u cijeloj Bosni i Hercegovini, da je moguće ne samo se podignuti iz pepela, nakon nesretnih ratova i katastrofalnih razaranja na području bivše Jugoslavije 90-tih godina prošlog vijeka, nego šta više biti jedna od najboljih lokalnih zajednica za privlačenje stranog kapitala i investicija, odnosno mjesto prepoznatljivo po vrijednim ljudima i kvalitetnim izvoznim produktima na evropskim i svjetskim tržištima.

Sve to postići u relativno kratkom vremenskom periodu,ne bi bilo moguće bez izuzetne i korektne saradnje načelnika Simića,koji je načelnik svih naroda,građanki i građana, bez obzira,kojoj religijskoj ili nacionalnoj zajednici, odnosno političkoj stranci pripadali, i naravno  gradskih službi,službenika i privrednika opštine Derventa, sa ciljem stvaranja uvijek boljih uslova za život dostojna čovjeka.

Stoga i tim više naše iskrene čestitke svima vama,koji volite,poštujete i svake godine unaprjeđujete i činite boljom, funkcionalnijom i ljepšom Derventu.....Vašu i našu.....Živi i zdravi bili..... 

 

Predrag Praštalo, predsjednik

Podijelite ovu vijest: