by acls us

Vijesti

Print

Predrag Praštalo u Ljubljani uručio orden ambasadoru Slovenije

Written by admin. Posted in Zadnje

 

Ljubljana, 1. september 2017 - Predsednik Evropskega gibanja v BiH Predrag Praštalo je danes v prostorih Veleposlaništva BiH v Ljubljani nekdanjemu veleposlaniku RS v BiH g. Iztoku Grmeku

 

izročil odlikovanje za pomemben prispevek pri krepitvi prijateljstva in evropskega partnerstva med RS in BiH ter za prispevek k napredku BiH na poti k njenemu članstvu v EU.

 

Evropsko gibanje v BiH je nevladna organizacija, ustanovljena leta 2005. Osnovno poslanstvo gibanja je osveščanje javnosti v BiH o evropskih vrednotah in dosežkih, krepitev pozitivne klime o evropski integraciji ter pomoč pri oblikovanju demokratične družbe v BiH. Priznanja zaslužnim posameznikom podeljujejo od leta 2007, od leta 2010 pa zaradi globoke politične razdeljenosti v družbi Evropsko gibanje v BiH in državljani BiH podeljujejo priznanja najvišjim državnim in drugim najpomembnejšim organizacijam BiH in regije.

 

Med prejemniki najvišjih priznanj Evropskega gibanja v BiH sta med drugimi tudi predsednik RS Borut Pahor, ki je odlikovanje za bistven prispevek k napredku BiH na poti k njenemu članstvu v EU prejel leta 2014 ter evropska poslanka Tanja Fajon, ki je za njena večletna prizadevanja in pomoč BiH na njeni poti v EU prejela t.i. Ključ državljanov BiH 2014. Priznanja Evropskega gibanja v BiH so prejeli tudi predsedniki Hrvaške, Črne gore, Makedonije in Srbije, visoki predstavnik v BiH Valentin Inzko ter drugi.

 

 

 

 

IZVOR: www.mzz.gov.si

Podijelite ovu vijest: