by acls us

Vijesti

Print

Visoko rangirana delegacija ambasade Češke Republike u posjeti SBK

Written by admin. Posted in Zadnje

Danas, srijeda 13.09.2017.godine, visoko rangirana delegacija ambasade Češke Republike boravi u službenoj posjeti SBK.

 

Tokom boravka u SBK češka delegacija, na čelu sa ambasadorom Jakub Skalnikom, u čijoj pratnji se nalazi i ekonomski savjetnik Ladislav Horak, će posjetiti poduzeće „Vitezit“ u Vitezu,gdje će razgovarati sa direktorom Miroslavom Puljićem.

Ovo je uzvratna posjeta ambasadora Skalnika „Vitezitu“,obzirom da je nedavno Evropski pokret inicirao sastanak u ambasadi Češke Republike u Sarajevu,kojom prilikom se razgovaralo o mogućnostima uspostave suradnje između nekašanjeg giganta namjenske industrije iz Viteza i čeških kompanija.

Nakon Viteza, ambasador Skalnik će sa pratiocima, u Travniku imati radni susret sa premijerom Tahir Lendom i resurnim ministrima Vlade SBK ,nakon čega će biti upriličeno davanje izjava za medije.

Po okončanju sastanka sa predstavnicima Vlade SBK,ambasador Skalnik će održati sastanak sa predstavnicima poslovnog sektora , na čelu sa Kemalom Čolakom,predsjednikom Udruženja poduzetnika SBK na temu moguće suradnje domaćih i čeških kompanija.

Po okončanju sastanka bit će organizirano potpisivanje Evropskog poslovnog partnerstva u okviru „Foruma za poslovno lobiranje“ između Evropskog pokreta i Univerziteta u Travniku, odnosno Evropskog pokreta i tvornice montažnih kuća „Promo“ iz Donjeg Vakufa.

Nakon sastanaka sa predstavnicima Vlade SBK i poslovnog sektora,gosti iz Češke Republike će imati susret i sa načelnicima lokalnih zajednica sa područja ovog kantona u zgradi općine Travnik,gdje će se ambasador Skalnik upoznati sa načinom rada u tim sredinama. Po okonačanju susreta sa načelnicima, delegacija Češke ambasade će u pratnji domaćina obići Muzej Ivo Andrić u Travniku.

Na kraju posjete,ambadsador Skalnik će obići i prostorije Univerziteta u Travniku,gdje će po dolasku otvoriti Ured „Foruma za poslovno lobiranje“,čije sjedište će od danas biti u Travniku. Prema planu posjete predviđen je obilazak Univerziteta u Travniku,ali i drugih poslovnih prostorija u krugu univerzitetskog kampusa.

Posjetu visoko rangirane delegacije Češke Ambasade SBK organizira Evropski pokret uz partnersku podršku Vlade SBK, općine Travnik i Univeriteta u Travniku, što je nastavak dobre prakse i pozitivnog primjera suradnje vladinog sektora, lokalnih zajednica, visoko obrazovnih institucija i nevladinog sektora na polju promocije procesa evropskih integracija našeg društva.

Za više informacija o posjeti molimo kontaktirajte press službe Vlade SBK, općine Travnik i Univerziteta u Travniku.                              

 

Press služba Evropskog pokreta u BiH

Podijelite ovu vijest: